Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: «Καζάνι που βράζει» η Χιλή: Πώς βγήκαν στους δρόμους 1 εκατ. πολίτες (pics & vid)
[Reader]: «Καζάνι που βράζει» η Χιλή: Πώς βγήκαν στους δρόμους 1 εκατ. πολίτες (pics & vid)

[Reader]: «Καζάνι που βράζει» η Χιλή: Πώς βγήκαν στους δρόμους 1 εκατ. πολίτες (pics & vid)

Έκτοτε, εκατοντάδες χιλιάδες Χιλιανοί βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, τους χαμηλούς μισθούς και την ανισότητα

Ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπάστιαν Πινιέρα, έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων απολογήθηκε για την «έλλειψη οράματος» της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αντικατέστησε οκτώ υπουργούς. Αυτό όμως δεν ικανοποίησε τους διαδηλωτές οι οποίοι συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της χώρας, με πάνω από 1 εκατ. πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους απαιτώντας μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις, βελτίωση της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, έχουν πεθάνει τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Πώς ξεκίνησε

Φοιτητές και μαθητές βγήκαν στους δρόμους μετά την ανακοίνωση για αύξηση 4% στο εισιτήριο του μετρό. Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους μαθητές σε σταθμούς του μετρό και σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι νεαροί διαδηλωτές βρήκαν συμπαράσταση από πολλούς άλλους Χιλιανούς που εξαντλήθηκαν από την αύξηση του κόστους διαβίωσης, τους χαμηλούς μισθούς και ένα από τα χειρότερα ποσοστά ανισότητας στη Λατινική Αμερική. Οι διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα συνέχισαν να αψηφούν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας της κυβέρνησης και να βγαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα.

Σε ορισμένες περιοχές της Χιλής, οι διαδηλώσεις έγιναν γρήγορα βίαιες. Εκεί οι διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία ενώ σημειώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις εμπρησμοί και λεηλασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!