Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση Τσαλικίδη
[Reader]: Καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση Τσαλικίδη

[Reader]: Καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση Τσαλικίδη

Με σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε την Ελλάδα για την «υπόθεση Τσαλικίδη» για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η έρευνα και τη «βιασύνη» να κλείσει.

Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει 50.000 ευρώ στους συγγενείς του Τσαλικίδη και να πληρώσει και 4.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα.

Εκδικάζοντας σήμερα την προσφυγή των συγγενών του θανόντος, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι ελληνικές Αρχές δεν είχαν πραγματοποιήσει «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα» για τη διερεύνηση των αιτίων θανάτου του Τσαλικίδη. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι οι Αρχές βιάσθηκαν να κλείσουν τη συμπληρωματική έρευνα, χωρίς να υπεισέλθουν σε σημαντικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, δεν διερευνήθηκαν η έλλειψη ενδείξεων τραυματισμού που συνήθως υπάρχουν σε περιπτώσεις αυτοκτονιών με θηλιά, την έλλειψη σημαδιών από το σχοινί στον λαιμό του κρεμασμένου, την έλλειψη κινήτρου για αυτοκτονία καθώς και τις εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των συμπερασμάτων της αρχικής και της συμπληρωματικής εγκληματολογικής έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τσαλικίδης βρέθηκε κρεμασμένος στο διαμέρισμά του, την ημέρα που η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ενημερωθεί για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού και των μελών της.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη σχετική απόφαση

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!