Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: «Κάναμε επέμβαση εκτάκτου ανάγκης»: Η εξήγηση των κοριτσιών που παρέλασαν… αλά Monty Python (vid)
[Reader]: «Κάναμε επέμβαση εκτάκτου ανάγκης»: Η εξήγηση των κοριτσιών που παρέλασαν… αλά Monty Python (vid)

[Reader]: «Κάναμε επέμβαση εκτάκτου ανάγκης»: Η εξήγηση των κοριτσιών που παρέλασαν… αλά Monty Python (vid)

Με κείμενό τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα δέκα κορίτσια που παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας αναφέρουν πως «υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» ενώ μιμούνταν τον Τζον Κλιζ στο σκετς των Monty Pithon «The Ministry of Silly Walks».

Χαρακτηρίζουν την πράξη τους «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης (…) αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας», «καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι».

Όπως αναφέρουν, στα μάτια των επισήμων «είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για “προβληματικά παιδιά”. Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

«Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα. 10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης», καταλήγουν στο κείμενό τους.

Το κείμενο των 10 κοριτσιών:

«Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!