Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: «Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ: 1 δισ. άνθρωποι απειλούνται από την κλιματική αλλαγή
[Reader]: «Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ: 1 δισ. άνθρωποι απειλούνται από την κλιματική αλλαγή

[Reader]: «Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ: 1 δισ. άνθρωποι απειλούνται από την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με τη νέα ειδική έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC) που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας, όσο οι ωκεανοί θερμαίνονται και οι παγετώνες λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας θα αυξάνεται και θα ανέλθει σε τέτοια επίπεδα που μέχρι το 2050 υπολογίζεται πως θα απειλήσει 1 δισ. ανθρώπους.

Η νέα μελέτη, με τίτλο «Πώς επηρεάζονται οι ωκεανοί και η κρυόσφαιρα από ένα κλίμα σε κρίση», έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι ωκεανοί καλύπτουν το 71% της επιφάνειας της γης και περιέχουν το 97% του νερού της, ενώ η κρυόσφαιρα, τα μέρη εκείνα δηλαδή του πλανήτη που καλύπτονται από χιόνι και πάγο, καταλαμβάνει το 10% της ξηράς.

«Η επιστήμη κρούει για ακόμη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Αν δεν περιορίσουμε σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου μέχρι το 2030 και να τις εκμηδενίσουμε το αργότερο μέχρι το 2050, η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τον 1,5°C με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Έχουμε μόλις 15 μήνες μπροστά μας μέχρι την επόμενη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στα τέλη του 2020 για να λάβουμε όλες τις αποφάσεις που θα μας βάλουν σε τροχιά δραστικής μείωσης των εκπομπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!