Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γυναικολόγου – «Ζήτησε φακελάκι» (vid)
[Reader]: Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γυναικολόγου – «Ζήτησε φακελάκι» (vid)

[Reader]: Εισβολή του Ρουβίκωνα σε γραφείο γυναικολόγου – «Ζήτησε φακελάκι» (vid)

Σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση του «Ρουβίκωνα», ο μαιευτήρας ζήτησε «φακελάκι» 800 ευρώ από εγκυμονούσα για να αναλάβει τον τοκετό της σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σημειώνεται, πάντως, ότι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, δεν έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία για τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Επίσης ότι τον περασμένο Μάρτιο, ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα», σε ανάρτηση του στο Facebook, είχε δημοσιεύσει ονόματα γιατρών οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, παίρνουν «φακελάκια» από ασθενείς.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

«Τα πληβειακά κομμάτια της κοινωνίας, άνεργοι και φτωχοί ντόπιοι και μετανάστες βιώνουν διαχρονικά το καθεστώς εξαίρεσης στον χώρο της υγείας αλλα και ευρύτερα. Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και όλες είναι ένα κακόγουστο αστείο για όσους και όσες βρίσκονται στον πάτο της ταξικής πυραμίδας. Κουμάντο κάνουν οι μεγαλογιατροί, οι πολυεθνικές φαρμακευτικές και οι εταιρίες παραϊατρικώνπροϊόντων και υπηρεσιών. Ο χρηματισμός των γιατρών από τους ασθενείς υπό τη μορφή “αμοιβής” για καλύτερη μεταχείριση ή για παραχώρηση προτεραιότητας, οι μίζες που παίρνουν από τις φαρμακευτικές για να συνταγογραφούν συγκεκριμένες ετικέτες, είναι απλά η κορυφή ενός συστήματος διαφθοράς και εκμετάλλευσης που στη βάση του έχει σαπίσει. Σχετικά απλουστευμένα θα παρατηρήσουμε ότι η υποβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου νοσοκομείου έχει ενισχύσει σημαντικά την λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και εχει νομιμοποιήσει τον επαίσχυντο εκβιασμό με τα φακελάκια, με αποτέλεσμα να εμπορευματοποιείται η σχέση γιατρού και ασθενή και τελικά η ίδια η υγεία.

Στα ιδιωτικά μαιευτήρια-νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος της αμοιβής του γυναικολόγου αποδίδεται σε νοσοκομειακές δομές που θα χρησιμοποιηθούν, με λίγα λόγια οι ασθενείς που έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εναν ιδιωτικό φορέα επιβαρύνονται με το κόστος της επιλογής τους .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!