Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Είσοδος στα πανεπιστήμια με… κάρτες – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας
[Reader]: Είσοδος στα πανεπιστήμια με… κάρτες – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

[Reader]: Είσοδος στα πανεπιστήμια με… κάρτες – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με την RealNews, εξετάζεται η είσοδος στα πανεπιστήμια για καθηγητές, φοιτητές και διοικητικούς με ειδικό κωδικό-barcode, ο περαιτέρω φωτισμός στους εξωτερικούς χώρους αλλά και οι υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους των Ιδρυμάτων. Τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο με τις πρυτανικές αρχές.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η νέα ρύθµιση για το άσυλο, που αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή µε το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα κινείται στη φιλοσοφία του νόµου ∆ιαµαντοπούλου του 2011 (άρθρο 3, παρ. 2: «Στις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων εφαρµόζεται η κοινή νοµοθεσία»). ∆ηλαδή ο εισαγγελέας και η Αστυνοµία θα µπορούν να παρεµβαίνουν όταν διαπιστώνεται ότι µέσα σε πανεπιστηµιακό χώρο τελούνται παράνοµες πράξεις.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών .

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές για αυτή τη σχολική χρονιά, και οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής, μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!