Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Σε ισχύ και το 2019 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών
[Reader]: Σε ισχύ και το 2019 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

[Reader]: Σε ισχύ και το 2019 ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών

Παράταση ενός ακόμα χρόνου, για το 2019, παίρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έπεισε τελικά τους θεσμούς για την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού ο οποίος πλέον έχει επιταχύνει σημαντικά την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται και φέρνει αποτελέσματα αναφορικά με την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών.

Έτσι, με τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, θα δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις αλλά και να τύχουν ακόμα και «κουρέματος» των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις οφειλές αυτές έως και κατά 85%.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά τη έναρξη λειτουργίας του εξωδικαστικού, και παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, πλέον οι ρυθμίσεις αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Μέχρι σήμερα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησης 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, ενώ έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις και έχουν ολοκληρωθεί 1.104 ρυθμίσεις χρεών, επιτρέποντας στους οφειλέτες να να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους, λαμβάνοντας παράλληλα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών που επιταχύνθηκε το τελευταίο εξάμηνο, με την παράλληλη ηλεκτρονική διασύνδεση υπηρεσιών, μείωσε το χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Ήδη για τη μια στις πέντε αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές. Η επιτάχυνση αποδίδεται στη βελτίωση και στην αυτοματοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μηχανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!