Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: To Ιράν κατηγορούν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια
[Reader]: To Ιράν κατηγορούν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

[Reader]: To Ιράν κατηγορούν οι ΗΠΑ για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, συμπληρώνοντας ότι το Ιράν εργάζεται για να διαταρράξει τη μεταφορά πετρελαίου μέσα από τα Στενά της Χορμούζ.

Οι απρόκλητες επιθέσεις είναι μέρος μιας εκστρατείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας για κλιμάκωση των εντάσεων, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον Αμερικανό πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη να θέσουν το ζήτημα του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Πομπέο ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να θέλει το Ιράν να επιστρέψει στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων», όμως λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για μια συμφωνία.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι εκτιμά τη μεσολαβητική προσπάθεια του Ιάπωνα συμμάχου του, του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Όμως «εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι υπερβολικά νωρίς ακόμη και για να το σκεφτούμε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην επίτευξη κάποιας συμφωνίας.

Οι Ιρανοί «δεν είναι έτοιμοι, όπως δεν είμαστε ούτε και εμείς!», κατέληξε ο Τραμπ.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολαχ Αλί Χαμενεΐ, στις συνομιλίες που είχε στην Τεχεράνη με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας απέρριψε κατηγορηματικά την έναρξη συνομιλιών με τον Τραμπ δηλώνοντας ότι «δεν του αξίζει» να ανταλλάσουν οι Ιρανοί μηνύματα μαζί του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!