Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Τι είναι τα όπλα «Manuhrin» των ΕΚΑΜ και πότε είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί (pics)
[Reader]: Τι είναι τα όπλα «Manuhrin» των ΕΚΑΜ και πότε είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί (pics)

[Reader]: Τι είναι τα όπλα «Manuhrin» των ΕΚΑΜ και πότε είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί (pics)

Πρόκειται για «όπλα», τα οποία εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς , όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που διευκρινίζει ακόμα ότι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις.

Μία έρευνα στο διαδίκτυο μας έκανε αρκετά… σοφότερους, με τις συσκευές τύπου «Manuhrin» να είναι γαλλικής κατασκευής μη θανατηφόρα όπλα γνωστά και ως «όπλα γροθιά». Η χρήση τους απαιτεί ειδική εκπαίδευση, ενώ όπως αναφέρουν τα διεθνή εγχειρίδια τα συγκεκριμένα «όπλα» εκτοξεύουν βολίδες καουτσούκ σε μέγεθος, περίπου, μπάλας πινγκ πονγκ, με ταχύτητα 112 μέτρων το δευτερόλεπτο. Το χτύπημα από «Manurhin» προκαλεί έντονο πόνο, αλλά όχι θάνατο. Βέβαια, διευκρινίζεται, ότι μια λάθος βολή π.χ. στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «όπλα» αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά τον Ιανουάριο 2013 από την ΕΚΑΜ, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα είχε φτάσει στη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τότε είχε διευκρινιστεί ξανά ότι είναι μη θανατηφόρο όπλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!