Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Υλοποιείται η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την ανάπλαση των Λευκών Ορέων
[Reader]: Υλοποιείται η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την ανάπλαση των Λευκών Ορέων

[Reader]: Υλοποιείται η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την ανάπλαση των Λευκών Ορέων

Την τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για ανάπλαση και ανάδειξη του φυσικού κάλλους των Λευκών Ορέων αποφάσισε να κάνει πράξη, σε συνεργασία με τρεις σημαντικούς περιβαλλοντικούς οργανισμούς, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Οι τρεις βασικοί άξονες του έργου θα είναι η χάραξη μονοπατιών πεζοπορίας, η δημιουργία ενός βοτανικού κήπου με αρωματικά και ιαματικά φυτά, αλλά και η πρότυπη οικολογική αποκατάσταση σε μια περιοχή 1300 στρεμμάτων στα Λευκά Όρη.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Κατερίνα Μητσοτάκη, ανοίγοντας την εκδήλωση, μίλησε για την αγάπη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν αισθανόταν άνετα να βλέπει πυρκαγιές στην τηλεόραση. «Κλείσε αυτό, δεν αντέχω να το βλέπω. Δεν αντέχω να βλέπω να καίγονται τα δάση», έλεγε τότε στα παιδιά του, όπως θυμήθηκε η κ. Μητσοτάκη. Ακόμα, η πρόεδρος του ΙΚΜ θυμήθηκε και τις πολλές πολιτικές μάχες του άλλοτε πρωθυπουργού για το φυσικό περιβάλλον, υπενθυμίζοντας και την τελευταία του επιθυμία στην κηδεία του, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα-215.000 ευρώ-σε επιλεγμένες οργανώσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Με τη σειρά του, ο ταμίας του ΙΚΜ Κωνσταντίνος Λούλης υπογράμμισε ότι τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν η αναγέννηση των Λευκών Ορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!