Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Οι «Ιερολοχίτες» τραμπούκισαν ηθοποιούς και διέκοψαν παράσταση για την «εξύβριση των Θείων» (vid)
[Reader]: Οι «Ιερολοχίτες» τραμπούκισαν ηθοποιούς και διέκοψαν παράσταση για την «εξύβριση των Θείων» (vid)

[Reader]: Οι «Ιερολοχίτες» τραμπούκισαν ηθοποιούς και διέκοψαν παράσταση για την «εξύβριση των Θείων» (vid)

Η ομάδα τονίζει πως σύμφωνα με το κείμενο του έργου «Πυρκαγιές», ο ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς με το ρόλο του προσβάλει τα θεία.

Η ομάδα τεσσάρων ατόμων είχε μπει στο θέατρο και παρακολουθούσε σαν να επρόκειτο για κανονικούς θεατές. Στην επίμαχη σκηνή, τα μέλη της σηκώθηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον ηθοποιό.

Οι θεατές αντέδρασαν και με τη σειρά τους ζήτησαν από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης να αποχωρήσουν.

Η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά.

Σύμφωνα με το κείμενο του «Ιερού Λόχου»: «Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφήμιες είναι προφανώς “δουλειά” της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει»

«Δεν λογοκρίναμε πότε κανένα θεατρικό κείμενο . Η τέχνη δεν λογοκρίνεται» αρκέστηκε να δηλώσει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Γιάννης Αναστατωσάσης που βρισκόταν στο θέατρο την ώρα του συμβάντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!