Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στο διάλογο, «όχι» στην αλλαγή της μισθοδοσίας
[Reader]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στο διάλογο, «όχι» στην αλλαγή της μισθοδοσίας

[Reader]: Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στο διάλογο, «όχι» στην αλλαγή της μισθοδοσίας

Επιμένει η Ιερά Σύνοδος στην διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών, διαφωνεί στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την ανεξιθρησκία και την προστασία της οικογένειας.

Κατά την δεύτερη ημέρα της έκτακτης σύγκλησης της Ιερά Συνόδου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής, αναφέρει στο ανακοινωθέν της:

  • «Η Ιερά Σύνοδος εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
  • «Προσδιορίζει έτι περαιτέρω τα θέματα, στα οποία θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, ήτοι τις οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, την αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952».
  • «Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ανωτέρω επιχειρούμενη συνταγματική μεταβολή και ευελπιστεί ότι η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεν θα καταργήσει ή αλλοιώσει τα άρθρα του Συντάγματος, που αναφέρονται στην πολιτισμική και κοινωνική ιδιοπροσωπεία του Έθνους μας και την προστασία της οικογένειας, που είναι το κύτταρο του κοινωνικού ιστού».

Στον… πόντο κρίθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας

Επανακαταμέτρηση χρειάστηκε για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Γλυφάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πλήρωση της μητρόπολης που έγινε σήμερα Τετάρτη, οι δυο υποψήφιοι ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνο, ισοψήφισαν με 38 ψήφους έκαστος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!