Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Guardian: Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τον Τσίπρα επειδή μπορεί να περάσει τα μέτρα
[Reader]: Guardian: Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τον Τσίπρα επειδή μπορεί να περάσει τα μέτρα

[Reader]: Guardian: Οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τον Τσίπρα επειδή μπορεί να περάσει τα μέτρα

Παρά τις ελπίδες φαίνεται πως η ανάκαμψη είναι μακριά για την Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian ενώ ταυτόχρονα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη στήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες αφού μπορεί να περνά πιο εύκολα τα μέτρα λιτότητας.

Το ερώτημα αν η Ελλάδα θα καταφέρει να ανακάμψει και να «συγχρονίσει το βήμα της» με την υπόλοιπη Ευρωζώνη αποπειράται να απαντήσει ο Guardian σε άρθρο του με τίτλο «Η Ευρωζώνη μπορεί να έχει ξανασταθεί στα πόδια της. Αλλά η Ελλάδα;». Παράλληλα σχολιάζει την πρωτοφανή στήριξη που δέχτηκε ο Τσίπρας από τους ευρωπαίους συναδέλφους του.

Στο άρθρο αρχικά γίνεται αναφορά στις πρόσφατες επισκέψεις του Μακρόν και τον Τζεντιλόνι και τις αισιόδοξες έως ενθουσιώδεις δηλώσεις τους για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Guardian η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ευοίωνη, όσο δείχνουν οι όντως βελτιούμενοι οικονομικοί δείκτες.

Μπορεί η οικονομία είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών, καθώς τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά, ωστόσο, αν κοιτάξουμε καλύτερα διαπιστώνουμε ότι η χώρα, που είδε να χάνει του 25% του ΑΕΠ της, έχει βαθιά πληγεί από την οικονομική κρίση, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει: «Περισσότερο από το 1/5 των Ελλήνων σε εργασιακή ηλικία και το 45% των νέων είναι εκτός αγοράς εργασίας».

«Το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας είναι κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς η πιο ταραγμένη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται ακόμη στους πρόποδες της ανάκαμψης», αναφέρει ο Guardian.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!