Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Η ΕΕ γυρίζει τη σελίδα της οικονομικής κρίσης μέσω της Ελλάδας
[Reader]: Η ΕΕ γυρίζει τη σελίδα της οικονομικής κρίσης μέσω της Ελλάδας

[Reader]: Η ΕΕ γυρίζει τη σελίδα της οικονομικής κρίσης μέσω της Ελλάδας

Μια τραπεζική ένωση που θα συμβάλει στο να γυρίσει οριστικά σελίδα από τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση της ιστορίας σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εξισορρόπηση των οικονομικών της ωστόσο αναμένεται να συμβάλλει αισθητά και το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος διάσωσης καθώς και οι τελευταίες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του υπερβολικού ελλείμματος, οι οποίες θα δρομολογήσουν την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα, τονίζει σε δημοσίευμά του το Euractiv.

Η πτώση της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε δύο υφέσεις στην Ευρώπη, αναγκάζοντας μια σειρά από τράπεζες και πέντε χώρες της Ευρωζώνης να ενταχθούν σε προγράμματα διάσωσης.

Δέκα χρόνια μετά, η ΕΕ επιδιώκει να συνάψει τραπεζική ένωση, για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των τραπεζών της από μελλοντικές κρίσεις και να επιτρέψει την είσοδο της Ελλάδας στις αγορές το καλοκαίρι, η οποία έλαβε περισσότερα από 300 δισ. ευρώ από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έχει πείσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να επιδιώξει πιο τολμηρές αλλαγές την προσεχή άνοιξη. Ορισμένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα φέτος, όπως η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των συνομιλιών για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Μόλις γίνει γνωστή η γαλλο-γερμανική πρόταση, οι ηγέτες της ΕΕ επιθυμούν να συμφωνήσουν σε έναν νέο οδικό χάρτη για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης μέχρι τον Ιούνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!