Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Γερμανικές φωνές υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων: Το θέμα δεν έχει κλείσει – Μιλήστε με τους Έλληνες
[Reader]: Γερμανικές φωνές υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων: Το θέμα δεν έχει κλείσει – Μιλήστε με τους Έλληνες

[Reader]: Γερμανικές φωνές υπέρ της καταβολής αποζημιώσεων: Το θέμα δεν έχει κλείσει – Μιλήστε με τους Έλληνες

Τα δημοσιεύματα έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς μόλις προχθές, την ώρα που το Κοινοβούλιο της Ελλάδας συζητούσε το πόρισμα για το αίτημα διεκδίκησης των αποζημιώσεων, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, το «ξέκοβε» λέγοντας πως το θέμα των αποζημιώσεων και η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου έχουν νομικά και πολιτικά επιλυθεί οριστικά.

Η Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ) σε άρθρο με τίτλο: Να μην σβηστούν με την υπεροψία του ισχυρού οι αποζημιώσεις, σημειώνει «Υπάρχουν Γερμανοί που αγνοούν σε πόσο μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι σήμερα η μνήμη των εγκλημάτων των ναζί / εθνικοσοσιαλιστών κατακτητών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Επιπλέον, η χώρα χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από άλλους για να ανακάμψει από τη «γερμανική βασιλεία του τρόμου». Ήταν επομένως ένα θαύμα η φιλική διάθεση (των Ελλήνων) προς τη Γερμανία, η οποία σύντομα θεωρήθηκε δεδομένη. Ωστόσο, δεν ήταν συνδεδεμένη με τη λήθη εκείνων των γεγονότων που σχεδόν κάθε οικογένεια στην Ελλάδα μπορεί να διηγηθεί. Βέβαια, και οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η πιο πρόσφατη απαίτηση για αποζημιώσεις δεν είναι ρεαλιστική. Μια κακή συμβουλή, ωστόσο, θα ήταν να σβήσουμε με την υπεροψία του ισχυρού εντελώς από το τραπέζι τη ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση».

«Στο ελληνικό κοινοβούλιο, όλα τα κόμματα υποστηρίζουν την απαίτηση για αποζημιώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!