Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Γαλλία: Μέρκελ και Μακρόν έσφιξαν συμβολικά τα χέρια τους 100 χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο (pics)
[Reader]: Γαλλία: Μέρκελ και Μακρόν έσφιξαν συμβολικά τα χέρια τους 100 χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο (pics)

[Reader]: Γαλλία: Μέρκελ και Μακρόν έσφιξαν συμβολικά τα χέρια τους 100 χρόνια μετά τον Α΄ Παγκόσμιο (pics)

Σε μια συμβολική κίνηση – μήνυμα υπέρ της ειρήνης, 100 χρόνια μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου.

Στην Κομπιέν (Compiègne) της Γαλλίας, εκεί όπου στις 11η Νοεμβρίου 1918 η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, οι δύο ηγέτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Ο Μακρόν και η Μέρκελ κάθισαν στο βαγόνι του τρένου, όπου υπογράφηκε η Ανακωχή της Κομπιέν και ξεφύλλισαν ένα αναμνηστικό βιβλίο. Κατόπιν, υπέγραψαν το βιβλίο και κράτησαν για μια ακόμη φορά ο ένας το χέρι του άλλου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα, επιθεώρησαν το άγημα μιας κοινής γαλλογερμανικής ταξιαρχίας προτού κάνουν τα αποκαλυπτήρια μιας πλακέτας, φόρο τιμής στη συμφιλίωση και την φιλία μεταξύ των αντιπάλων στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ειρήνη εδώ και 73 χρόνια. Επικρατεί η ειρήνη διότι εμείς το επιθυμούμε, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επιθυμούν την ειρήνη» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους μιλώντας σε νέους, έχοντας την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στο πλευρό του.

«Επομένως το μήνυμα είναι— εάν θέλουμε να τιμήσουμε τη θυσία αυτών των στρατιωτών που είπαν «Όχι ξανά», να μην υποκύψουμε ποτέ στα θλιβερά πάθη μας, ούτε στις προσπάθειες να μας διχάσουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!