Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: «Φορτηγό της φρίκης» στο Έσεξ: Κύκλωμα σωματεμπορίας πίσω από το θάνατο 39 ανθρώπων;
[Reader]: «Φορτηγό της φρίκης» στο Έσεξ: Κύκλωμα σωματεμπορίας πίσω από το θάνατο 39 ανθρώπων;

[Reader]: «Φορτηγό της φρίκης» στο Έσεξ: Κύκλωμα σωματεμπορίας πίσω από το θάνατο 39 ανθρώπων;

Πιθανότερο σενάριο είναι το φορτηγό να ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και εκεί να επιβιβάστηκαν οι 39 άνθρωποι και να πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο φορτηγό ψυγείο.

«Η θερμοκρασία μπορεί να είναι τόσο χαμηλή που να φθάνει τους -25 βαθμούς Κελσίου όταν μεταφέρονται κατεψυγμένα προϊόντα αλλά και να προκαλέσει αρκετά γρήγορα τον θάνατο ανθρώπων», υποστηρίζει στην βρετανική εφημερίδα «Mirror» ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ και προσθέτει: «Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύα… Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως το φορτηγό ξεκίνησε το ταξίδι από την Βάρνα. Στη Βρετανία έφτασε με πλοίο από το λιμάνι του Zeebrugge, στο Βέλγιο. Το πλοίο μετέφερε το φορτηγό του θανάτου στο Γκρέις, στο Έσεξ.

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι πολλά, καθώς το μεγάλο όχημα πέρασε από διάφορες χώρες, μέχρι να φτάσει στο βελγικό λιμάνι και από εκεί στη Βρετανία. Το ερώτημα είναι αν πραγματοποιήθηκε έλεγχος, ειδικότερα όταν το φορτηγό πέρασε τα σύνορα του Βελγίου. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται οι 39 άνθρωποι να φορτώθηκαν στο ψυγείο εντός της βελγικής επικράτειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!