Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Φλαμπουράρης: Οι πλειστηριασμοί να στοχεύσουν πρώτα στους πραγματικούς κακοπληρωτές
[Reader]: Φλαμπουράρης: Οι πλειστηριασμοί να στοχεύσουν πρώτα στους πραγματικούς κακοπληρωτές

[Reader]: Φλαμπουράρης: Οι πλειστηριασμοί να στοχεύσουν πρώτα στους πραγματικούς κακοπληρωτές

Να κατηγοριοποιηθούν τα «κόκκινα δάνεια» προτείνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι «η στόχευση των πλειστηριασμών πρέπει να ακολουθήσει μια άλλη λογική».

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «τα κόκκινα δάνεια πρέπει να κατηγοριοποιηθούν και η στόχευση των πλειστηριασμών πρέπει να ακολουθήσει μια άλλη λογική, να στραφούν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και δη αυτά που σχετίζονται με δανειολήπτες που διαφεύγουν της πληρωμής με νομιμοφανείς ή παράνομους τρόπους, ενώ έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. Προφανώς, αυτοί είναι οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», έννοια που δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στο φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία. Από τα στοιχεία που μου χορήγησε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών φαίνεται ότι η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ’ ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων, άρα έχουμε τη δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί λύση για τα τρία τέταρτα, που είναι και ο μεγάλος όγκος των «κόκκινων δανείων».

Πρόσθεσε δε ότι: «Οι τράπεζες πρέπει να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».

Για την επένδυση στο Ελληνικό, o κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η σταθερή κυβερνητική βούληση είναι η πραγματοποίηση της επένδυσης και αρνήθηκε – ερωτηθείς σχετικά – ότι υπάρχει χάσμα με τη Lamda.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!