Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: FDP: Αν η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
[Reader]: FDP: Αν η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

[Reader]: FDP: Αν η Ελλάδα κάνει μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

«Στην ουσία, δεν θέλουμε Grexit», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υψηλόβαθμο στέλεχος των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, προσθέτοντας ωστόσο ότι, αν η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εντός της Ευρωζώνης, τότε μια έξοδος θα μπορούσε να είναι προς το ελληνικό συμφέρον.

Λίγο πριν ανεβεί στο βήμα του εκλογικού συνεδρίου του FDP ο πρόεδρος του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ, ο κ. Λάμπσντορφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επανειλημμένες δηλώσεις τόσο του κ. Λίντνερ όσο και άλλων στελεχών του κόμματος υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξηγεί ότι «αν η Ελλάδα εκπληρώσει τα μεταρρυθμιστικά προαπαιτούμενα, γίνει οικονομικά δυναμική και δημοσιονομικά σταθερή, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, ούτε στην Αθήνα ούτε στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης».

Από την σκοπιά του FDP, «η ελληνική οικονομική ανάπτυξη που ξεκινάει καθώς και η επιτυχής έκδοση ενός ομολόγου στις αγορές πριν από λίγες εβδομάδες αποτελούν καλά νέα – στην ουσία δεν θέλουμε Grexit», τονίζει ο Γερμανός Φιλελεύθερος, εκτιμά ωστόσο ότι «εάν γίνει εμφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εντός της Ευρωζώνης, τότε μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να είναι προπάντων προς το ίδιο το ελληνικό συμφέρον» και προσθέτει: «Διότι εξίσου σωστό είναι ότι ένα τέταρτο, πέμπτο ή έκτο πακέτο βοήθειας δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, π.χ. στην Ολλανδία, την Σλοβακία, την Φινλανδία, την Εσθονία, αλλά και στην Γερμανία». Και αυτό, διευκρινίζει ο κ. Λάμπσντορφ, δεν ισχύει μόνο για τους οπαδούς των Φιλελεύθερων, αλλά γενικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!