Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ευρωεκλογές 2019: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ; Τα προφίλ των υποψηφίων
[Reader]: Ευρωεκλογές 2019: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ; Τα προφίλ των υποψηφίων

[Reader]: Ευρωεκλογές 2019: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ; Τα προφίλ των υποψηφίων

Από το 2014 και έπειτα τα πολιτικά κόμματα τείνουν να συμφωνούν στο πρόσωπο που θα είναι ο «κορυφαίος υποψήφιός» τους (‘Spitzenkandidat’–Spitzenkandidaten στον πληθυντικό) και θα ηγείται της προεκλογικής τους εκστρατείας σε ολόκληρη την ΕΕ, το ίδιο πρόσωπο που θα είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κορυφαίος υποψήφιος που θα έχει οριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα κατορθώσει να αποκτήσει πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, θα εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις ευρωεκλογές αυτές το πρόσωπο αυτό θα διαδεχτεί τον σημερινό πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ποιοι είναι όμως οι υποψήφιοι Spitzenkandidaten για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τι πρεσβεύει ο καθένας;

Μάνφρεντ Βέμπερ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ) – Γερμανός, 47 ετών

Ο γερμανός πολιτικός μηχανικός διετέλεσε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 (στα 41 του χρόνια ήταν ο νεότερος ηγέτης της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο εκείνη της εποχή). Υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2004. Είναι μέλος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας. Ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία του στην ηλικία των 29 ετών. Προέρχεται από την πιο συντηρητική πτέρυγα του ΕΛΚ και εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τις πιο σκληρές θέσεις του κόμματος ειδικά σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η αμυντική πολιτική.

Φρανς Τίμερμανς (Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα-ΕΣΚ) – Ολλανδός, 57 ετών

Ο Φρανς Τίμερμανς είναι Ολλανδός πολιτικός και διπλωμάτης, ο οποίος από το 2014 κατέχει τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τη βελτίωση της νομοθεσίας, τις διοργανικές σχέσεις, το κράτος δικαίου και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!