Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Eurogroup: Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων
[Reader]: Eurogroup: Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων

[Reader]: Eurogroup: Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων

Με κοινή γραμμή ως προς το θέμα των συντάξεων εμφανίστηκαν ο Μάριο Σεντένο, ο Πιέρ Μοσκοβισί και ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο και επίτροπος και Νομισματικών Υποθέσεων διεμήνυσαν ότι ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% δεν συζητείται, αυτό που εξετάζεται όμως είναι το δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει για να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα.

«Οι θεσμοί και οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2019 και στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων αξιολογούν και το ύψος του δημοσιονομικού χώρου πάνω από τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019», δήλωσε ο Σεντένο.

«Προϋπόθεση είναι ο δημοσιονομικός χώρας. Ο δημοσιονομικός χώρος φαίνεται να υπάρχει, πρέπει να δούμε το μέγεθός του. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί», είπε ο Μοσκοβισί.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλ.Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι «κανένας δεν αμφισβητεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά είναι σημαντικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις ή να συζητούνται με τους θεσμούς».

«Κληρώνει» στις 19 Νοεμβρίου

Η Ελλάδα δεν απασχόλησε το σημερινό Eurogroup. O ελληνικός προϋπολογισμός αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση στις 19 Νοεμβρίου, οπότε οι υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να αποφασίσουν αν εγκρίνουν ή όχι το ελληνικό αίτημα για μη περικοπή των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!