Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Έτοιμη να αντεπιτεθεί η Ρωσική Εκκλησία μετά την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο
[Reader]: Έτοιμη να αντεπιτεθεί η Ρωσική Εκκλησία μετά την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο

[Reader]: Έτοιμη να αντεπιτεθεί η Ρωσική Εκκλησία μετά την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Πατριαρχείο

Να απαντήσει «σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο» επιφυλάσσεται η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας από τη Μόσχα.

Εκτός; από την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, το Φανάρι αποφάσισε να επαναφέρει στην κανονικότητα και τον σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου, Φιλάρετο, ο οποίος ελπίζει πως θα τεθεί επικεφαλής της νέας, ανεξάρτητης Εκκλησίας.

Ο Φιλάρετος είχε καθαιρεθεί και αφοριστεί από το την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας τη δεκαετία του 1990, αφού ίδρυσε δικό του Πατριαρχείο. Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλου, είπε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας «θα εκφράσει τη θέση της» την Κυριακή, όταν θα συνεδριάσει στο Μινσκ. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το τι μέτρα μπορεί να ληφθούν.

Κατά την άφιξή του στο Μινσκ της Λευκορωσίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε στους δημοσιογράφους: «Ελπίζω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις κακουχίες… να παραμείνει ενωμένη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!