Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εκκρεμότητες και άλυτα θέματα
[Reader]: Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εκκρεμότητες και άλυτα θέματα

[Reader]: Ερντογάν σε Παυλόπουλο: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εκκρεμότητες και άλυτα θέματα

Ηχηρή απάντηση στην ηχηρή δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εκκρεμότητες και άλυτα θέματα» απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος στον Προκόπη Παυλόπουλο που είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως «είναι αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης».

«Στη Συνθήκη της Λωζάνης νομίζω πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες και άλυτα θέματα. Είναι μια συμφωνία που υπογράφτηκε πριν από χρόνια. 11 χώρες ήταν μέλη της Συμφωνίας, ακόμα και η Ιαπωνία. Μιλάμε για μια συμφωνία με όλες αυτές τις χώρες και όχι την Ελλάδα και την Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Ξαναοικοδομείται ο πλανήτης, τα τελευταία 94 χρόνια άλλαξαν πολλά πράγματα. Είπατε στη Συνθήκη υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα, είναι σωστό, αλλά το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναφέρει τουρκική μειονότητα. Πρέπει να αιτιολογήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων εκεί με προσοχή. Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι τις δυτικής Θράκης μπορούν να ζήσουν τη θρησκεία τους βάση της συνθήκης της Λωζάνης;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και αναφέρθηκε στον διορισμό των μουφτήδων από το κράτος.

«Στην Τουρκία ο πατριάρχης δεν είναι διορισμένος, εκλέγεται από την Άγια Σύνοδο με εκλογές. Και σύμφωνα με την Συνθήκη η Επιτροπή αποτελείται από συγκεκριμένο αριθμό μελών με τουρκική ιθαγένεια. Δώσαμε τουρκική ιθαγένεια σε ονόματα που έδωσε ο Πατριάρχης και πλέον γίνονται οι εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!