Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά στη Λιβύη
[Reader]: Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά στη Λιβύη

[Reader]: Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά στη Λιβύη

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Τύνιδα όπου βρέθηκε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη για να συναντήσει τον Τυνήσιο πρόεδρο, Καΐς Σαγιέντ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για ακόμα μία φορά σε προκλητικές δηλώσεις.

Μιλώντας για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα, ισχυρίστηκε:

«Υπάρχει ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Τι κάνει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν σχετίζεται σε τίποτα με την υφαλοκρηπίδα. Δεν σχετίζεται σε τίποτα με την ΑΟΖ. Η Τουρκία και η Λιβύη έχουν μία ξεκάθαρη σύνδεση και δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή».

«Η Λιβύη έχει έναν νόμιμο πρωθυπουργό. Συναντηθήκαμε με τον κύριο Σάρατζ και την αντιπροσωπία του στην Κωνσταντινούπολη. Αξιολογήσαμε τις διαπραγματεύσεις και υπογράψαμε. Η συμφωνία πέρασε και από την τουρκική Εθνοσυνέλευση. Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία προς αυτή την κατεύθυνση και η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να μιλάει γι’ αυτό».

Αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Λιβύη υποστήριξε:

«Δεν έχουμε εισβάλλει πουθενά έως τώρα. Όλες μας οι ενέργειες στο πλαίσιο του μνημονίου κατανόησης που υπογράψαμε και σε σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Δεν έχουμε στείλει μέχρι τώρα στρατό γιατί δεν μας έχει ζητηθεί, αλλά αν μας γίνει κάποια πρόκληση θα απαντήσουμε. Η κυβέρνηση Σάρατζ είναι νόμιμη και αναγνωρισμένη, ο Χαφτάρ δεν έχει καμία δικαιοδοσία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!