Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον «Κήπο της Εδέμ» – Οι άνθρωποι έζησαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια (pics)
[Reader]: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον «Κήπο της Εδέμ» – Οι άνθρωποι έζησαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια (pics)

[Reader]: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τον «Κήπο της Εδέμ» – Οι άνθρωποι έζησαν εκεί πριν χιλιάδες χρόνια (pics)

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το «λίκνο της ανθρωπότητας» υπάρχει και ότι για πρώτη φορά ανακάλυψαν την τοποθεσία όπου οι πρώτοι σύγχρονοι άνθρωποι εξελίχθηκαν πριν εξαπλωθούν σε όλη την υδρόγειο.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι στην περιοχή Μακγκντικγάντι-Οκαβάνγκο, η οποία σήμερα είναι κατά βάση έρημος, ενώ τότε ήταν ένας υγρότοπος.

Ο υγρότοπος ήταν ένας ζεστός, καταπράσινος Κήπος της Εδέμ στον οποίο οι πρώιμοι άνθρωποι ευημερούσαν πριν μεταναστεύσουν όταν μια ταλάντευση στον άξονα της γης πριν από 130.000 χρόνια οδήγησε σε ξηρασία.

Αναλύσεις DNA και των μορφών μετανάστευσης έδειξαν ότι η γενετική ρίζα όλων των σύγχρονων ανθρώπων προέρχεται από την περιοχή αυτή και ότι έζησαν εκεί πριν από 200.000 χρόνια.

«Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην Αφρική πριν 200.000 χρόνια. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η ακριβής τοποθεσία όπου εμφανίστηκε η ζωή για πρώτη φορά στον πλανήτη», ανέφερε η Vanessa Hayes, επικεφαλής της έρευνας.

Σήμερα στην περιοχή αυτή εκτείνεται η Μποτσουάνα.

Με πληροφορίες από: Daily Mail και Mirror

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!