Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 27 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Επίσκεψη Ερντογάν: Όλος ο διάλογος του «Σουλτάνου» με τον Προκόπη Παυλόπουλο
[Reader]: Επίσκεψη Ερντογάν: Όλος ο διάλογος του «Σουλτάνου» με τον Προκόπη Παυλόπουλο

[Reader]: Επίσκεψη Ερντογάν: Όλος ο διάλογος του «Σουλτάνου» με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σε διπλωματικό διαξιφισμό κατέληξε ο διάλογος του Προέδου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.

Ο κ.Παυλόπουλος ανέμενε στο κόκκινο χαλί επί της Ηρώδου Αττικού, τον κ.Ερντογάν και επιθεώρησαν από κοινού το άγημα της Προεδρικής Φρουράς .

Στη συνέχεια και κατά την ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε σεβασμό στη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Σας υποδεχόμαστε στην Αθήνα 65 χρόνια μετά την επίσκεψη του Τζελάλ Μπαγιάρ, που είναι ιστορική για την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής. Η επίσκεψή σας θα είναι ιστορική για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είμαστε εδώ για να σας σφίξουμε το χέρι, να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ.Ερντογάν. «Είναι αυτονόητο ότι για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και να είναι η επίσκεψη ιστορική, αυτό λόγω της ιστορίας της Ελλάδας και της ιδιότητάς της του μέλου της ΕΕ πρέπει να είναι σεβαστό το σύνολο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της ΕΕ από κάθε υποψήφιο μέλος της ΕΕ. Για να μείνω στο διεθνές δίκαιο, γυρίζω πίσω στην εποχή της επίσκεψης που οργανώθηκε από τον Βενιζέλο, τον Ατατούρκ και τον Ινονού, αποφασίσθηκε η βαση της φιλίας μας, που είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!