Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Έμμεσο μήνυμα από το Φανάρι: Η Εκκλησία της Κρήτης αντιδρά στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου
[Reader]: Έμμεσο μήνυμα από το Φανάρι: Η Εκκλησία της Κρήτης αντιδρά στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

[Reader]: Έμμεσο μήνυμα από το Φανάρι: Η Εκκλησία της Κρήτης αντιδρά στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Τη δυσαρέσκειά της προς την Ελληνική Πολιτεία εκφράζει η Εκκλησία της Κρήτης, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, δηλώνοντας πως «ουδεμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση είχε για όσα ανακοινώθηκαν».

Σύμφωνα με το cretalive.gr , η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, συνεδρίασε για πολλές ώρες, στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αναφέρεται ότι οι Ιεράρχες του νησιού διαφωνούν με τη «θρησκευτική ουδετερότητα της Ελλάδος» και με την προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Γίνεται επίσης λόγος για «αμφισβητούμενο και μετέωρο μέλλον των Κληρικών της Κρήτης».

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος τόνισε «Εμείς ως Σύνοδος λέμε ότι θέλουμε τη συνέχεια της παραδόσεως μας, της ζωής μας και όχι ακριβώς αυτά που ζητούν και θέλουν να γίνουν».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αρκέστηκε να πει: «Ευχαρίστως. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με οποιονδήποτε».

Επισήμανε δε χαρακτηριστικά: «Αυτό το οποίο θέλουμε πάντοτε να λέμε είναι ότι είμαστε Έλληνες, ότι έχουμε παράδοση. Κι οτι πρέπει αυτήν την παράδοση να την κρατούμε και να την τηρούμε».

Μεταξύ άλλων στο ανακοινωθεν αναφέρεται ότι η Εκκλησία της Κρήτης «Θεωρεῖ ἀπαράδεκτη τήν ἀναθεώρηση τοῦ ἄρθρου 21, τό ὁποῖο ἀναφέρεται καί προστατεύει τόν ἱερό θεσμό τῆς οἰκογένειας, πού σύμφωνα μέ τό ἰσχύον Σύνταγμα ἀποτελεῖ «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους» καί τελεῖ ὑπό τήν προστασία τοῦ Κράτους καί δηλώνει ρητῶς τήν ἀντίρρησή Της στήν ἀπάλειψη τῆς διατύπωσης αὐτῆς ἀπό τό Σύνταγμα. Ἀρχιερεῖς καθώς καί κληρικοί τῆς Μεγαλονήσου δέχονται συνεχῶς αἰτήματα καί διαμαρτυρίες τοῦ λαοῦ γιά τά προβλήματα πού ἀντιμετωπίζει σήμερα ὁ θεσμός τῆς οἰκογένειας, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ τό πρῶτο κύτταρο τῆς κοινωνίας μας καί μάλιστα σέ μέρες πού ἡ Πατρίδα μας ἔχει ἔντονο δημογραφικό πρόβλημα. Ἡ οἰκογένεια χρειάζεται σαφῆ Συνταγματική προστασία καί ὄχι ἀποδόμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!