Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ελληνογερμανικές σχέσεις με νέους όρους – Αλλαγή αφηγήματος επιδιώκει ο Μητσοτάκης
[Reader]: Ελληνογερμανικές σχέσεις με νέους όρους – Αλλαγή αφηγήματος επιδιώκει ο Μητσοτάκης

[Reader]: Ελληνογερμανικές σχέσεις με νέους όρους – Αλλαγή αφηγήματος επιδιώκει ο Μητσοτάκης

«Είναι παρα πολύ σημαντικό για μένα να αλλάξω το αφήγημα στη Γερμανία. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται πια ως μια «προβληματική» χώρα, αλλά ως μια χώρα που βγαίνει από την κρίση και προσφέρει σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες». Αυτή ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, κατά τις κοινές του δηλώσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της πρώτης του επίσκεψης με την ιδιότητα του πρωθυπουργού στη γερμανική Καγκελαρία.

Και αν αφήσει κανείς στην άκρη τα χαμόγελα που έδωσαν και πήραν, αλλά και την πάντα αψεγάδιαστη γερμανική εθιμοτυπία, αυτό που μένει επί της ουσίας, ως προϊόν και των δύο εκτενών συζητήσεων που είχε ο πρωθυπουργός, τόσο με την Καγκελάριο και τους συνεργάτες της, όσο και με τον «τσάρο» της γερμανικής οικονομίας Όλαφ Σολτς στη Wilhelmstrasse του Βερολίνου, είναι ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις, μετά και την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, μπαίνουν σε νέες βάσεις.

Δύο λέξεις ήταν στην προμετωπίδα του λόγου του πρωθυπουργού: μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη. Για το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και τα όσα έχει κάνει η κυβέρνησή του τις τελευταίες 50 μέρες ήταν ενήμερη, σε εντυπωσιακά λεπτομερειακά βαθμό, σύμφωνα με παριστάμενους στη συζήτηση, η Καγκελάριος Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός επεχείρησε και στο Βερολίνο να στείλει το μήνυμα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει να κάθεται με ισότιμους όρους στο ευρωπαϊκό τραπέζι, επομένως, για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να «κερδίσει» ξανά την αξιοπιστία που είχε τρωθεί τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, ακόμα και αν η Ελλάδα πρόθυμα εκτελούσε τα μνημονιακά προαπαιτούμενα, αυτό δεν σήμαινε αυτομάτως ότι είχε την εμπιστοσύνη αγορών και εταίρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!