Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Έλενα Ακρίτα: «Μαζέψτε τους κύριε Χρυσοχοΐδη»
[Reader]: Έλενα Ακρίτα: «Μαζέψτε τους κύριε Χρυσοχοΐδη»

[Reader]: Έλενα Ακρίτα: «Μαζέψτε τους κύριε Χρυσοχοΐδη»

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Ακρίτα εμφανίστηκε οργισμένη για τα όσα είπε ο κ. Ντούμας περί της νομιμότητας της αστυνομικής βίας.

«Στην εκπομπή Εκτός Γραμμής ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας ξεστομίζει το εξής ανήκουστο: «Συνταγματικά και δημοκρατικά ο μόνος που μπορεί να ασκεί βία είναι η Αστυνομία. Πολύ δημοκρατικά». Επί λέξει» έγραψε η κυρία Ακρίτα.

«Ναι, μαζέψτε τους όμως κάποτε κύριε Χρυσοχοΐδη. Γιατί εδώ λέγονται ψεύδη στον πολίτη για να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία. Ο Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού του 2004 (Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) λέει:
Άρθρο 1β: «Ο αστυνομικός υποχρεούται να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου».
Άρθρο 2δ: «….να σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε η κυρία Ακρίτα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!