Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Τα e-wallets κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τις τράπεζες παγκοσμίως (pics)
[Reader]: Τα e-wallets κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τις τράπεζες παγκοσμίως (pics)

[Reader]: Τα e-wallets κερδίζουν μερίδιο αγοράς από τις τράπεζες παγκοσμίως (pics)

Mε ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Warply στις 7 Μαρτίου, η διεθνής ημερίδα «Leaders in FinTech: Personal stories of financial disruption», με θέμα τις νέες τάσεις στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών. Με προσκεκλημένες ομιλήτριες από το εξωτερικό, η ημερίδα επικεντρώθηκε στις ψηφιακές πληρωμές και τις καινοτόμες υπηρεσίες, όπως αυτές υλοποιούνται ήδη στο λιανεμπόριο και στον τραπεζικό τομέα. Συγκεκριμένα:

Η Ευρωβουλευτής κα. Εύα Καϊλή, η κα. Αna Cernat, CEO της ψηφιακής τράπεζας “Alior Βank Romania”, η κα. Άννα Πούλιου, Head of Privacy στη CHANEL στο Παρίσι και μέλος επιτροπών για την ανταγωνιστικότητα τη συμμόρφωση και την ιδιωτικότητα στην Ευρώπη και η κα. Anna Kuzmina, Deputy Commercial Director της Yandex.Money της μεγαλύτερης εταιρείας fintech της Ασίας, παρουσίασαν συνολικά το οικοσύστημα των ψηφιακών πληρωμών, με έμφαση στα mobile wallets, τις επενδυτικές ευκαιρίες, την ανάπτυξη e-wallet από εταιρείες λιανικής και κυρίως από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, που κερδίζουν ολοένα μερίδιο αγοράς από τις παραδοσιακές τράπεζες, αλλά και το ρόλο της νομοθεσίας στη διείσδυση των ψηφιακών πληρωμών ανά χώρα.

Όπως αναφέρθηκε, η παγκόσμια αγορά ψηφιακών πληρωμών το 2018 εκτιμήθηκε στα 3.417,39 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένεται να φτάσει τα 7.640 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,7%, κατά την προσεχή πενταετία 2019-2024. Αντίστοιχα στη Ρωσία – σύμφωνα με τη μελέτη της Sberbank – το 2017, το ποσοστό των ψηφιακών πληρωμών για αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκε στο 39%, από 4% που ήταν το 2008 με το κινητό τηλέφωνο να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση διείσδυσης των υπηρεσιών αυτών, κυρίως μέσω των e-wallets.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!