Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Δραγασάκης: Η αντιπαράθεση «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ανήκει στο παρελθόν
[Reader]: Δραγασάκης: Η αντιπαράθεση «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ανήκει στο παρελθόν

[Reader]: Δραγασάκης: Η αντιπαράθεση «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ανήκει στο παρελθόν

Στο Συνέδριο του Ποταμιού βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Δραγασάκης, κάλεσε σε διαμόρφωση «ενός χώρου διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις».

Σημείωσε παράλληλα πως η αντιπαράθεση «μνημόνιο – αντιμνημόνιο ανήκει στο παρελθόν και τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν από εδώ και πέρα στην περίοδο των επιλογών και διλημμάτων που ξεκινάει είναι το μέλλον των δικαιωμάτων, η τύχη της Ευρώπης και η επιλογή για μια περίκλειστη ή όχι χώρα».

«Προοδευτική Ελλάδα είναι μια Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα όλων. Είναι ακριβώς εκείνο το καθήκον, εκείνος ο ρόλος που έπαιζε στο παρελθόν και παίζει σήμερα ο πολιτικός φιλελευθερισμός» είπε και πρόσθεσε: «όμως για να παίξει ο φιλελευθερισμός τον προοδευτικό του ρόλο θα πρέπει όχι απλώς να διαχωριστεί αλλά και να αντιπαρατεθεί στον νεοφιλελευθερισμό, στον νεοφιλελεύθερο οικονομισμό, ο οποίος ανάγει τα πάντα στην παντοδυναμία των αγορών».

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «συμμαχία με τον νεοφιλελευθερισμό και κόμματα που εμπνέονται από αυτόν σημαίνει ακύρωση του προοδευτικού ρόλου και τούτο γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διευρύνουν τις ανισότητες και έτσι ανοίγουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε επίσης για την ανάγκη να υπάρξει μια προοδευτική Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί. «Χωρίς να αρνούμαστε την ταυτότητά μας ως ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ακριβώς για να υπάρξουν αναχώματα στις ακροδεξιές δυνάμεις και σε κάθε δύναμη που θέλει να γυρίσει την Ευρώπη στις μαύρες εποχές του μεσοπολέμου, αλλά και για να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες δυνάμεις ώστε να προχωρήσουν οι θετικές αλλαγές που απαιτούνται» υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!