Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και ενημέρωση με SMS – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
[Reader]: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και ενημέρωση με SMS – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

[Reader]: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και ενημέρωση με SMS – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Βασικός στόχος είναι η πρόληψη ασθενειών και για τον λόγο αυτό αναμένεται να καθιερωθούν δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με το Έθνος, σχεδιάζεται οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου. Επίσης, θα εισάγονται µε διαδικασίες – εξπρές στα νοσοκομεία οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή οµάδα στην οποία ανήκουν. H ρύθµιση αυτή θα αφορά το σύνολο των ασφαλισµένων.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να αλλάξει ο τελευταίος νόµος του τέως υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που έδινε αυξήσεις σε φάρμακα. Το τελευταίο ∆ελτίο Τιµών που είχε ετοιµαστεί για να βγει λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, θα αύξανε την τιµή σε 2.450 φάρµακα και το κόστος υπολογιζόταν στα 200 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!