Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Δυσαρεστημένοι με την Μέρκελ περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς
[Reader]: Δυσαρεστημένοι με την Μέρκελ περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς

[Reader]: Δυσαρεστημένοι με την Μέρκελ περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς

Ιδιαίτερα δυσαρεστημενοι φαίνεται πως είναι οι Γερμανοι πολίτες για την κυβέρνηση συνασπισμού, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Spiegel.

Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις Γερμανούς δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση συνασπισμού, έναν χρόνο μετά τον σχηματισμό της, ενώ με την ίδια την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ δηλώνουν δυσαρεστημένοι περισσότεροι από τους μισούς.

Δυσαρέσκεια όμως εκφράζουν οι Γερμανοί και για τους υπουργούς της κυβέρνησής τους.

  • Tο 52% των ερωτηθέντων δηλώνει «δυσαρεστημένο» και «μάλλον δυσαρεστημένο» από την κυρία Μέρκελ.
  • Το 63% δηλώνει «δυσαρεστημένο» και «μάλλον δυσαρεστημένο» από την απόδοση του CDU.
  • Tο 68% «δυσαρεστημένο» και «μάλλον δυσαρεστημένο» από το SPD.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας από τους υπουργούς της συγκυβέρνησης δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει περισσότερες θετικές από ό,τι αρνητικές κριτικές για την πολιτική του, με την υπουργό ‘Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία χρεώνεται ανεπάρκειες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και ελέγχεται για θέματα διαφθοράς του υπουργείου της, να είναι η λιγότερο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης.

Το συντριπτικό 80% δηλώνει «δυσαρεστημένο» και «μάλλον δυσαρεστημένο» με το έργο της, ενώ «ικανοποιημένο» και «μάλλον ικανοποιημένο» δηλώνει μόλις το 10% των ερωτηθέντων.

Ακολουθούν ο υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, η υπουργός Παιδείας ‘Ανια Κάρλιτσεκ, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Στον αντίποδα, τις «καλύτερες» επιδόσεις σημειώνουν ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, με 50% αρνητικές αξιολογήσεις και 31% θετικές και η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ με 50% αρνητικές και 28% θετικές αντίστοιχα

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!