Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Δυσαρέσκεια του ΔΝΤ για τις εξαγγελίες Τσίπρα
[Reader]: Δυσαρέσκεια του ΔΝΤ για τις εξαγγελίες Τσίπρα

[Reader]: Δυσαρέσκεια του ΔΝΤ για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Το στέλεχος του ΔΝΤ προχώρησε αρχικά σε μια περιγραφή του πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία, αναδεικνύοντας τις μεγαλύτερες αδυναμίες.

Όπως είπε, μπορεί η Ελλάδα να αναπτύσσεται ξανά, αλλά η ανάκαμψη του ΑΕΠ είναι αδύναμη, η ανεργία μεγάλη και το κοινωνικό σύστημα πολύ ισχνό για να στηρίξει την κοινωνική συνοχή.

«Η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς της στόχους προς τους δανειστές αλλά με τίμημα την χαμηλότερη ανάπτυξη», ανέφερε ο Ντόλμαν, προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι σε δέκατο χρόνο αρνητικής πιστωτικής επέκτασης και σε συνεχιζόμενη απόκλιση με την Ευρωζώνη. Ενδεικτικά τόνισε πως παρά την επιστροφή στις αγορές, τα spreads των ελληνικών ομολόγων είναι τα μεγαλύτερα στην ευρωζώνη.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει την πολύ επιβαρυμένη δημογραφική κατάσταση στης Ελλάδος και στις πρόσθετες πιέσεις που θα ασκεί η γήρανση του πληθυσμού στα δημόσια οικονομικά στο κοντινό μέλλον. «Όλα τα παραπάνω επιβάλουν πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα», είπε ο Πίτερ Ντόλμαν.

Στο σημείο αυτό παρουσίασε τις θέσεις του Ταμείου για τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής.

Όπως είπε, στο δημοσιονομικό πεδίο η Ελλάδα χρειάζεται νέο μίγμα πολιτικής.

«Σήμερα οι φόροι είναι υψηλοί και οι επενδύσεις χαμηλές. Οι φόροι αποδεικνύονται διαβρωτικοί για την κοινωνική συνοχή», τόνισε και επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ πως Ελλάδα πρέπει να διευρύνει τη φορολογική της βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!