Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 27 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Διπλωματικό «ροντέο» στο Προεδρικό μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν
[Reader]: Διπλωματικό «ροντέο» στο Προεδρικό μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν

[Reader]: Διπλωματικό «ροντέο» στο Προεδρικό μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν

Σε διπλωματικό ροντέο εξελίχθηκε η υποδοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μιας και από την εισαγωγή του, ο κ. Παυλόπουλος απάντησε με σαφή τρόπο στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Ερντογάν περί της ανάγκης αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Την ίδια ώρα, σε ζωντανή μετάδοση, ο Τούρκος Πρόεδρος δεχόταν σημειώματα από συνεργάτες του, ενώ μιλούσε ο κ. Παυλόπουλος, και, όταν έλαβε τον λόγο, ανέβασε εξαιρετικά τους τόνους για όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την ανάγκη επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ έθεσε και θέμα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη που θα επισκεφθεί αύριο.

Ήταν, μάλιστα, τέτοια η οξύτητα των μηνυμάτων του κ. Ερντογάν, ώστε ο κ. Παυλόπουλος αναγκάστηκε να ανταπαντήσει, τονίζοντας βέβαια πως δεν είναι εκτελεστικός Πρόεδρος, με αποτέλεσμα το τελετουργικό να ολοκληρωθεί με νέα ανταπάντηση του κ. Ερντογάν, καθ’ υπέρβαση του πρωτοκόλλου.

«Για να μείνω στο διεθνές δίκαιο γυρίζω πίσω, μιας και μιλάμε για ιστορική επίσκεψη, την εποχή που έγινε μια άλλη ιστορική επίσκεψη ήταν η επίσκεψη που οργανώθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Ατατούρκ. Σας θυμίζω ότι έμεινε ιστορική γιατί σεβάστηκε το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η φιλίας μας και δεν είναι άλλο από την Συνθήκη της Λωζάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!