Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Σε δεινή θέση ο Μακρόν παρά τις υποχωρήσεις
[Reader]: Σε δεινή θέση ο Μακρόν παρά τις υποχωρήσεις

[Reader]: Σε δεινή θέση ο Μακρόν παρά τις υποχωρήσεις

Επί δεκατρία λεπτά τα «κίτρινα γιλέκα» άκουγαν προσεκτικά την ομιλία του γάλλου προέδρου για να δηλώσουν μετά στους δημοσιογράφους ότι «δεν αρκούν αυτά». Μετά από τέσσερις εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων, πολλοί οργισμένοι πολίτες διαπίστωσαν ότι ξαφνικά τα αιτήματά τους άρχισαν να εισακούγονται στο Μέγαρο των Ηλυσίων και τώρα θέλουν προφανώς να ικανοποιηθούν και άλλα.

Στην ομιλία του ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι αναλαμβάνει «μέρος της ευθύνης» και ζήτησε συγνώμη από τους Γάλλους για «λόγια που μπορεί να πλήγωσαν». Στη συνέχεια ανακοίνωσε μια λίστα μέτρων με στόχο την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο εσωτερικό, η οποία ωστόσο ενδέχεται να δημιουργήσει δυσκολίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη γαλλική κυβέρνηση.

Ηρεμία στο εξωτερικό – προβλήματα στην ΕΕ

Για το 2019 η Γαλλία είχε δηλώσει ότι το έλλειμμά της θα ανέλθει στο 2,8% επί του ΑΕΠ. Με τα νέα μέτρα ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά επιπλέον 10 δις ευρώ. Το έλλειμμα ενδέχεται να φτάσει έτσι στο 3,5% και κατ’ επέκταση να μην πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Και όλα αυτά ενώ ο Μακρόν ξεκίνησε τη θητεία του με την υπόσχεεη να τηρούνται επιτέλους οι κανόνες της ΕΕ.

Ένα από τα μέτρα που ανακοινώθηκε και απασχόλησε ιδιαίτερα είναι αυτό της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!