Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το φορολογικό – Την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση
[Reader]: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το φορολογικό – Την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση

[Reader]: Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το φορολογικό – Την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ και ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.

Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και επί της αρχής και επί των άρθρων. Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΜΕΡΑ25 καταψήφισε επί της αρχής και δήλωσε ότι υπερψηφίζει τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου, που πραγματοποιείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, θα συνεχιστεί το πρωί της Τρίτης (30/7) στις 12:00 το μεσημέρι στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί το βράδυ.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε στη Βουλή πως οι αλλαγές για τη ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις για την εφορία, θα ισχύσουν και για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μικρών επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών για μικρά νησιά.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι με τις νέες ρυθμίσεις διευρύνεται η βάση για τους οφειλέτες και μπορούν να υπαχθούν πλέον και Νομικά Πρόσωπα, ανακουφίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, μειώνεται η ελάχιστη δόση από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ, βελτιώνεται το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και μειώνεται το επιτόκιο που επιβαρύνει τους οφειλέτες, από 5% στο 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!