Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Reader]: CNBC: Η ελληνική κρίση πονάει και φοβίζει ακόμη τους Έλληνες
[Reader]: CNBC: Η ελληνική κρίση πονάει και φοβίζει ακόμη τους Έλληνες

[Reader]: CNBC: Η ελληνική κρίση πονάει και φοβίζει ακόμη τους Έλληνες

Η ελληνική κρίση συνεχίζει να απειλεί τις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων, γράφει σε εκτενές δημοσίευμα του το πρακτορείο CNBC.

Ειδικότερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της Ελλάδας, αναφέρει πως η χώρα βρίσκεται σε οικονομική αναταραχή τα τελευταία 10 χρόνια. Χρόνια οικονομικής κακοδιαχείρισης σε συνδυασμό με μια ευρεία κουλτούρα πελατειακών σχέσεων βύθισαν στην ύφεση την ελληνική κρίση.

«Η κρίση υπάρχει ακόμη και πλέον έχει γίνει ευρεία. Δεν αφορά μόνο στην οικονομία. Πρόκειται για κρίση στις αξίες μας. Η κατάσταση δεν έχει καλυτερεύσει», σχολιάζει Έλληνας φοιτητής, μιλώντας στο CNBC.

Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος δανείζονταν περισσότερο από όσο μπορούσε να αντέξει η χώρα, με αποτέλεσμα το 2010 το ελληνικό χρέος να έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι δεν επιθυμούν να δανείζουν πλέον την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε οικονομική βοήθεια… Τα επόμενα χρόνια ήταν δραματικά. Χρόνια αέναων διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους, προκειμένου να κρατηθεί η Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μετά το πρώτο πακέτο διάσωσης, ακολούθησαν άλλα δύο. Από το 2010 μέχρι τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα έλαβε τρία πακέτα διάσωσης, βασιζόμενη για μια οκταετία στη βοήθεια των δανειστών της για να «συμμαζέψει» τα δημοσιονομικά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!