Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Χρόνια πολλά Game Boy! Η ιστορική παιχνιδομηχανή έγινε 30 ετών
[Reader]: Χρόνια πολλά Game Boy! Η ιστορική παιχνιδομηχανή έγινε 30 ετών

[Reader]: Χρόνια πολλά Game Boy! Η ιστορική παιχνιδομηχανή έγινε 30 ετών

Οι των δεύτερων -άντα θα θυμάστε σίγουρα τα φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, αυτές τις συσκευές με την απρόμαυρη οθόνη όπου μπορούσες να παίξεις μόνο ένα παιχνίδι – κάποιο υποτυπώδες τένις, ένα ράλι, ένα Donkey Kong… Η Nintendo είχε βγάλει πολλά λεφτά με αυτά τα ηλεκτρονικά τσέπης – η σειρά Game & Watch όπως την ονόμαζε είχε φτάσει τα 59 παιχνίδια και είχε πουλήσει κάπου 43 εκατ. κομμάτια σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργός τους ήταν ο Γκανπέι Γιοκόι, που είχε την ιδέα να συνδυάσει τη φιλοσοφία αυτών των συσκευών με εκείνη της πρώτης παιχνιδομηχανής της εταιρείας, του Nintendo Entertainment System που είχε κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το 1983. Σε συνεργασία με τον Σατόρου Οκάντα δημιούργησαν μία φορητή συσκευή που μπορούσε να δεχτεί cartridges με διαφορετικά παιχνίδια, αντί να παίζει μόνο ένα. Την ονόμασαν Game Boy και κυκλοφόρησε πριν από ακριβώς 30 χρόνια, στις 21 Απριλίου 1989 (στις ΗΠΑ έφτασε τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς και στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο της επομένης).

Ο Γκανπέι Γιοκόι (1941-1997) με ένα Game Boy Light

Τεχνολογικά η συσκευή δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Μια πράσινη οθόνη dot matrix, πέντε πλήκτρα και ένα ηχειάκι. Μπορούσες όμως να παίξεις Super Mario, Zelda, Tetris και ένα σωρό ακόμη παιχνίδια, ενώ οι 4 μπαταρίες AA που έπαιρνε αρκούσαν για πολλές ώρες παιχνιδιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!