Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Brexit: Και τώρα τι; Τα επικρατέστερα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις Βρετανίας – EE
[Reader]: Brexit: Και τώρα τι; Τα επικρατέστερα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις Βρετανίας – EE

[Reader]: Brexit: Και τώρα τι; Τα επικρατέστερα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις Βρετανίας – EE

Η χθεσινή απόρριψη από τη Βουλή των Κοινοτήτων με μόλις τέσσερις ψήφους της εξόδου της Μεγαλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία , και με περιθώριο μόλις 15 ημερών από την καταληκτική – θεωρητικά – ημερομηνία για το Brexit, περιορίζει σε τέσσερα τα επικρατέστερα σενάρια για την από εδώ και στο εξής πορεία για το «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρώπη.

Σενάριο 1ο: Ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε η Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα υποβάλλει σήμερα στα μέλη του κοινοβουλίου πρόταση που θα προβλέπει να διεξαχθεί ως την 20ή Μαρτίου νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία που έκλεισε με την ΕΕ για το «διαζύγιο», παρά το ότι απορρίφθηκε ήδη δύο φορές, με συντριπτική πλειοψηφία.

Αντιμέτωποι με την αναβολή του Μπρέξιτ ή την πιθανή διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή του αποτελέσματος της προηγούμενης δημόσιας διαβούλευσης, οι υποστηρικτές της αποχώρησης δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο να αλλάξουν γνώμη, να αποδεχθούν ότι αυτή η Συμφωνία Αποχώρησης είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος ώστε το ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ.

Σενάριο 2ο: Παράταση

Η εισήγηση της κυβέρνησης προβλέπει δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο θα υλοποιηθεί αν εγκριθεί τελικά η Συμφωνία Αποχώρησης. Μάλλον τεχνικής φύσης, η ισχύς της αναβολής αυτής θα εκπνεύσει την 30ή Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!