Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Brexit: Οι Συντηρητικοί κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της Μέι
[Reader]: Brexit: Οι Συντηρητικοί κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της Μέι

[Reader]: Brexit: Οι Συντηρητικοί κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της Μέι

Οι συντηρητικοί βουλευτές κατέθεσαν τελικά πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι, βυθίζοντας τη διαδικασία του Brexit στο χάος, καθώς οι συνάδελφοι της στο κόμμα ανέφεραν ότι δεν είχαν πλέον εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό για να φέρει κάποια συμφωνία.

Ο Γκράχαμ Μπράντι, πρόεδρος της επιτροπής του 1922, έλαβε τουλάχιστον 48 επιστολές από βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι ζήτησαν να διεξαχθεί ψήφος μη εμπιστοσύνης κατά της Μέι. Σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, χρειάζεται το 15% των συντηρητικών βουλευτών για αν ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. (τοπική ώρα), όπως είπε ο Μπράντι, με τις ψήφους να μετριούνται «αμέσως μετά και να γίνεται ανακοίνωση το συντομότερο δυνατό».

Ειδικότερα δήλωσε: «Το όριο του 15% του κοινοβουλευτικού κόμματος που επιδιώκει την ψήφο εμπιστοσύνης στην αρχηγό του Συντηρητικού κόμματος έχει ξεπεραστεί».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα χρειαστεί τώρα τη στήριξη τουλάχιστον 158 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των Brexiters και η θέση της θα είναι τότε ασφαλής για 12 μήνες. Ωστόσο, η Μέι θα μπορούσε να αποφασίσει να παραιτηθεί αν οι ψήφοι εναντίον της ήταν κάτω από το όριο για να την ανατρέψουν μεν, αλλά αρκετά σημαντικές σε αριθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!