Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Brexit: Η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη τέλη Μαρτίου
[Reader]: Brexit: Η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη τέλη Μαρτίου

[Reader]: Brexit: Η συμφωνία μπορεί να είναι έτοιμη τέλη Μαρτίου

Στην πιο κρίσιμη καμπή τους εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, με την Τερέζα Μέι να περιμένει οποιαδήποτε προσφορά της τελευταίας στιγμής από τις Βρυξέλλες για το ιρλανδικό backstop που αναμένεται να τεθεί για ψηφοφορία από τους Βρετανούς βουλευτές μόλις λίγες ημέρες πριν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματιστεί να φύγει από το μπλοκ.

Σε τεταμένες συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη, κατά τις οποίες ο Ντόναλντ Τουσκ άφησε να εννοηθεί ότι το σχέδιο του Τζέρεμι Κόρμπιν θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης του Brexit, η Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τις επόμενες συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Η κίνηση αυτή, μέσα στον ελάχιστο εναπομείναντα χρόνο, ουσιαστικά πιέζει το βρετανικό κοινοβούλιο είτε να δεχτεί αυτό που του προσφέρεται ή να αντιμετωπίσει ένα σενάριο χωρίς συμφωνία.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι της ΕΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στην Μέι ένα λεπτομερές σχέδιο με κάτι που μπορεί να μοιάζει με μια πιθανή τεχνολογική λύση στα ιρλανδικά σύνορα, η οποία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στη νομικά μη δεσμευτική πολιτική διακήρυξη για τη μελλοντική εμπορική συμφωνία.

Το σχέδιο θα σημείωνε τους προβληματικούς τομείς και θα δεσμευόταν να γεμίσει τα τεχνικά κενά, όπου είναι δυνατόν, για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην τελωνειακή ένωση που προβλέπεται στο ιρλανδικό σύστημα αναστολής της συμφωνίας αποχώρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!