Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Brexit: «Σχέδιο Β» επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες αν αποτύχει η Μέι
[Reader]: Brexit: «Σχέδιο Β» επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες αν αποτύχει η Μέι

[Reader]: Brexit: «Σχέδιο Β» επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες αν αποτύχει η Μέι

Την απάντηση στο αίτημα του Λονδίνου για την αναβολή του Brexit συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες.

Επισήμως, αντικείμενο της διαβούλευσης είναι η ημερομηνία που θα δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αν η Τερέζα Μέι καταφέρει να περάσει τη Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα. Εντούτοις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση μετατοπίστηκε γρήγορα στο πώς θα αντιδράσει η ΕΕ στο (ευρέως αναμενόμενο) ενδεχόμενο να αποτύχει για μία ακόμα φορά η Βρετανίδα πρωθυπουργός να περάσει την συμφωνία.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη είτε με ένα άτακτο Brexit, είτε με πολύμηνη παράταση της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που η Μέι έχει δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί υπό την πρωθυπουργία της.

Το σχέδιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που προβλέπει παράταση έως τις 22 Μαΐου, φέρεται να έχει συναντήσει αντίσταση από αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η αναφορά στην 22α Μαΐου πρόκειται να διαγραφεί από το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. Από εκεί και πέρα, όμως, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες: Άλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη ημερομηνία στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, άλλες αναφέρουν ότι θα αντικατασταθεί με μία πιο σύντομη προθεσμία, την 7η Μαΐου.

Στην περίπτωση που η Μέι δεν καταφέρει να περάσει τη Συμφωνία Αποχώρησης από το Κοινοβούλιο για τρίτη φορά, πηγές με γνώση των συνομιλιών έκαναν λόγο για σκέψεις στις Βρυξέλλες να δοθεί παράταση εννέα μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!