Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Brexit: Προς νέα παράταση άγνωστης διάρκειας
[Reader]: Brexit: Προς νέα παράταση άγνωστης διάρκειας

[Reader]: Brexit: Προς νέα παράταση άγνωστης διάρκειας

Μετά την καταψήφιση από τους βουλευτές του χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως προτεραιότητα του εξακολουθεί να είναι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου. Έπεα πτερόεντα, για να μην ομολογήσει ότι, για άλλη μια φορά, εξαρτάται από την μεγαλοθυμία των Ευρωπαίων. Το ότι η παράταση θα δοθεί δεν αμφισβητείται, τη διάρκειά της δεν γνωρίζει ωστόσο κανείς. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Τζόν Μπέρκοου, δηλωσε πως ο νόμος να μεν έχει μπλοκαριστεί αλλά δεν είναι νεκρός.

Σε περίπτωση που δοθεί η παράταση από τους «27», η Ντάουνινγκ Στριτ έχει μπροστά της τρία επιπλέον εμπόδια. Πρόκειται για τρείς τροπολογίες που έχουν κατατεθεί με την συμφωνία και προβλέπουν τα εξής:

Η πρώτη αναφέρεται σε παραμονή όλης της Βρετανίας κι όχι μόνο της Βόρειας Ιρλανδίας, στην Τελωνιακή Ένωση, κάτι που προέβλεπε η συμφωνία της Τερέζα Μέι. Η τροπολογία υποχρεώνει τον Μπόρις Τζόνσον να διαπραγματευθεί την παραμονή στην Τελωνιακή Ένωση τους επόμενους μήνες, δίχως να ανοίξει την συμφωνία του. Θα είναι πολύ δύσκολο να περάσει εξ αιτίας των φαλαγγιτών -βουλευτών των Εργατικών που εκλέγονται σε περιοχές Brexit. Η δεύτερη τροπολογία απαιτεί να μπει η συμφωνία σε δημοψήφισμα. Και πάλι οι αριθμοί στο Κοινοβούλιο δεν βγαίνουν για να περάσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!