Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της…Μονμάρτης, τα άβατα και οι «αόρατοι» της Αθήνας
[Reader]: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της…Μονμάρτης, τα άβατα και οι «αόρατοι» της Αθήνας

[Reader]: Η αβάσταχτη ελαφρότητα της…Μονμάρτης, τα άβατα και οι «αόρατοι» της Αθήνας

Η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα ότι τα Εξάρχεια είναι κάτι σαν τη γαλλική Μονμάρτη (Μονμάρτρη, ακριβέστερα, επί το γαλλικότερον) προκάλεσε κύμα γέλωτος, αλλά και θυμηδίας, σε αρκετούς πολίτες που βλέπουν την πολιτική ηγεσία του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εξωραΐζει την κατάσταση, προκειμένου να αποφύγει να θέσει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Η ατάκα της κ. Παπακώστα έγινε talk of the town, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και τα δελτία ειδήσεων. Παρέα γνωστών και επιφανών, το πρωί της Δευτέρας, φερ ειπείν, σε κεντρικό καφέ της πλατείας Κολωνακίου σάρκαζε τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού, προσπαθώντας να μαντέψει σε ποιο παρισινό καρτιέ θα ανήκε η πολιτική αυτή «πιάτσα».

Η κ. Παπακώστα, βεβαίως, δεν το παράτησε. Βρέθηκε βαλλόμενη πανταχόθεν, αλλά ως γνήσια εκπρόσωπος του αριστοτελισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή, το φιλοσόφησε και απάντησε σε όσους της καταλόγισαν «αντουανετισμό». Στο πνεύμα της γαλλικής επανάστασης, θυμήθηκε τους «αβράκωτους», τους περίφημους sans cullotes, για να απαντήσει στους Ειδικούς Φρουρούς που την πέρασαν γενεές 14, ενώ συνέστησε ουσιαστικά και «καθρεφτάκι» σε όσους την κατηγορούν ως άλλη Αντουανέτα.

Κάπως έτσι, το βράδυ της Δευτέρας, στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με το ερώτημα: «Είναι τα Εξάρχεια Μονμάρτη;». Προσπάθησε με κάποιον τρόπο και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι η κ. Παπακώστα προφανώς εννοούσε ότι θα έπρεπε να είναι σαν το παρισινό διαμέρισμα. Άδειασε έτσι κομψά την υπουργό του, η οποία δεν είπε αυτό που ο πρωθυπουργός υπέθεσε ότι είπε, χωρίς, όμως, να την εκθέσει εντελώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!