Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Αθώος ο Τσουκάτος για τις μίζες της Siemens λέει η εισαγγελέας – Τα λεφτά δεν κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ
[Reader]: Αθώος ο Τσουκάτος για τις μίζες της Siemens λέει η εισαγγελέας – Τα λεφτά δεν κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ

[Reader]: Αθώος ο Τσουκάτος για τις μίζες της Siemens λέει η εισαγγελέας – Τα λεφτά δεν κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ

Την αθώωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Τσουκάτου, για το ένα εκατομμύριο μάρκα έλαβε από τη Siemens εν έτει1999, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας, καθώς τα συγκεκριμένα χρήματα δεν κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά, ο Τσουκάτος, ο οποίος είχε πολλές συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο πολύ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της επίμαχης σύμβασης, έλαβε το χρηματικό ποσό από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens και μέσω παρένθετων λογαριασμών, σε μετρητά και τμηματικώς, στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Σκεπαρνιά, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.

Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ.

«Ο Χριστοφοράκος δεν είχε κανέναν λόγο να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ μέσω του Τσουκάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!