Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αντώνης Κουνάδης: Ένας δισκοβόλος στο τιμόνι της Ακαδημίας Αθηνών
[Reader]: Αντώνης Κουνάδης: Ένας δισκοβόλος στο τιμόνι της Ακαδημίας Αθηνών

[Reader]: Αντώνης Κουνάδης: Ένας δισκοβόλος στο τιμόνι της Ακαδημίας Αθηνών

Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν ο Αντώνης Κουνάδης έριχνε δίσκο στο Παναθηναϊκό Στάδιο, άδειαζαν οι κερκίδες για να μην προκαλέσει ατύχημα. Ήταν τόσο δυνατός και καλός δισκοβόλος, που υπήρχε ο κίνδυνος να τραυματίσει τους θεατές, σε περίπτωση που ο δίσκος έφευγε έστω και λίγο πλάγια. Μάλιστα, ο αστικός μύθος λέει ότι από τέτοια ατυχήματα είχαν πάει στο νοσοκομείο τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Στα χρόνια που πέρασαν, έκανε κατέγραψε χιλιάδες επιτυχημένες βολές στους ακαδημαϊκούς στίβους και πλέον, την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου θα λάβει την υπέρτατη τιμητική διάκριση του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, επιβεβαιώνοντας το ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή».

Μέχρι και σήμερα, άσβεστο παραμένει το πάθος του για τον αθλητισμό. Βαλκανιονίκης και μεσογειονίκης, κατείχε για 11 χρόνια το πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία, ενώ τη διετία 1973-1974 διετέλεσε και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Η αλήθεια είναι ότι το αθλητικό παρελθόν του κορυφαίου ακαδημαϊκού της χώρας είναι ακόμη εμφανές. Παρά τα 80 του χρόνια, η κορμοστασιά του είναι επιβλητική, ενώ η χειραψία του ιδιαίτερα σφιχτή.

Δεν είναι όμως το μοναδικό χαρακτηριστικό του που εντυπωσιάζει. Το γραφείο του, στο Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) είναι εξίσου αξιοθαύμαστο. Όχι λόγω του μεγέθους ή της αρχιτεκτονικής του, αλλά για τις περγαμηνές και τις διακρίσεις που κοσμούν τους τοίχους του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!