Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα για την αναγόρευση Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ
[Reader]: Αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα για την αναγόρευση Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

[Reader]: Αντιδράσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα για την αναγόρευση Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε στο εσωτερικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου η αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, σε επίτιμο διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής.

Στον εσωτερικό ηλεκτρονικό «Διάλογο» μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας διατυπώνονται αρκετές απόψεις κυρίως επικριτικές για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπο του μητροπολίτη. Οι επικρίσεις δεν εστιάζονται μόνον στην επισημοποίηση όσο στο γεγονός ότι η τελετή έγινε εν κρυπτώ, σε αντίθεση με την πάγια πρακτική την οποία ακολουθεί το πανεπιστήμιο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η εκδήλωση ανακήρυξης του κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα δεν έγινε στο ΑΠΘ, με τον συνήθη τρόπο όπως συμβαίνει πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Επίσης, δεν προηγήθηκε κάποια ανακοίνωση από πλευράς πανεπιστημίου, αλλά ακόμη και σήμερα, το ΑΠΘ δεν έχει εκδώσει καν επίσημο δελτίο Τύπου με το οποίο να γνωστοποιεί το γεγονός.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας με δήλωσή του στη Voria.gr παραδέχθηκε ότι ήταν επιλογή των πρυτανικών αρχών η τελετή να γίνει σε «μικρό κύκλο», υποστηρίζοντας ότι έπρεπε, πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, να υλοποιηθεί η απόφαση που είχε λάβει η Σύγκλητος του ΑΠΘ το 2017 και να κλείσει έτσι η σχετική εκκρεμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή επιτιμοποίησης του κ. Άνθιμου είχε οριστεί αρχικά να γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2017, ωστόσο λόγω αντιδράσεων, οι πρυτανικές αρχές αναδιπλώθηκαν ανακοινώνοντας ότι, «η προαναγγελθείσα τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αναβάλλεται για λόγους καλύτερης οργάνωσης».

Ένα κείμενο στο «Διάλογο» του καθηγητή και πρώην προέδρου του τμήματος Φιλολογίας Μιχάλη Χρυσανθόπουλου, αναφέρει, «από το 2017 όλοι γνωρίζαμε την απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής να απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον Άνθιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!