Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ανοίγει πόλεμο με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Χωρίς αξία το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
[Reader]: Ανοίγει πόλεμο με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Χωρίς αξία το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

[Reader]: Ανοίγει πόλεμο με τις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Χωρίς αξία το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική Βουλή την Τρίτη συνέπεσε με την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923. Χρονικά ακολουθεί την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, την οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ διευκόλυνε αποσύροντας αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή και βάζοντας τέλος στην υποστήριξη των συριακών κουρδικών δυνάμεων που πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτό το ψήφισμα δεν έχει αξία. Και δεν το αναγνωρίζουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είναι η μεγαλύτερη προσβολή για το έθνος μας» είπε σε υψηλούς τόνους και δήλωσε ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα προβεί σε δήλωση εναντίον της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

«Μια χώρα με ιστορία γεμάτη από γενοκτονίες, δουλεία και εκμετάλλευση δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον της Τουρκίας ή να μας κάνει μάθημα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε επίσης ένα νομοσχέδιο την Τρίτη ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τη στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία, το οποίο αναμένεται να περάσει στη Γερουσία για έγκριση.

«Το απορρίπτουμε έντονα», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό στοχοποιεί τον ίδιο, την οικογένειά του και τους υπουργούς του.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο βασίστηκε σε κατηγορίες των Γκιουλενιστών, και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ ακόμη δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!