Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Ανακαλύφθηκε παγωμένη σούπερ-Γη σε απόσταση 6 ετών φωτός από τον πλανήτη μας (pics & vid)
[Reader]: Ανακαλύφθηκε παγωμένη σούπερ-Γη σε απόσταση 6 ετών φωτός από τον πλανήτη μας (pics & vid)

[Reader]: Ανακαλύφθηκε παγωμένη σούπερ-Γη σε απόσταση 6 ετών φωτός από τον πλανήτη μας (pics & vid)

Βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός παγωμένου εξωπλανήτη, τουλάχιστον τριπλάσιου της Γης, που περιστρέφεται γύρω από το άστρο του Μπάρναρντ, στην πολύ κοντινή για τα αστρονομικά δεδομένα απόσταση των 6 ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, ανακοίνωσε διεθνής επιστημονική ομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση , πρόκειται για τον δεύτερο κοντινότερο εξωπλανήτη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Το 2016 είχε ανακαλυφθεί ένας εξωπλανήτης (ο Proxima b) γύρω από το κοντινότερο στη Γη άστρο, τον Εγγύτατο του Κενταύρου, σε απόσταση περίπου τεσσάρων ετών φωτός από τη Γη. Μετά και την ανακάλυψη του νέου εξωπλανήτη, έχουν συνολικά βρεθεί τέσσερα πλανητικά συστήματα σε απόσταση έως δέκα ετών φωτός από το ηλιακό μας σύστημα και 14 πλανητικά συστήματα σε απόσταση έως 15 ετών φωτός.

Να σημειώσουμε ότι ο ήλιος του Μπάρναρντ – έλαβε το όνομα του Αμερικανού αστρονόμου Έντουαρντ Μπάρναρντ, που τον ανακάλυψε στα 1916- είναι το τέταρτο κοντινότερο στη Γη άστρο, μετά το τριπλό αστρικό σύστημα του Άλφα του Κενταύρου και φαίνεται να κινείται ταχύτερα από κάθε άλλο άστρο στον ουρανό.

Πρόκειται για έναν ερυθρό νάνο αστέρα, ο οποίος εμφανίζεται στον αστερισμό του Οφιούχου. Είναι πιο αχνός, μικρότερος και γηραιότερος από τον Ήλιο, έχοντας ηλικία επτά έως δέκα δισ., συνεπώς είναι κατά πολύ παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα.

Όσον αφορά στον εξωπλανήτη Barnard’s b (ή GJ 699 b), αυτός υπολογίζεται να έχει μάζα τουλάχιστον 3,2 φορές μεγαλύτερη της Γης, ενώ χρειάζεται 233 μέρες για να διαγράψει μια πλήρη τροχιά γύρω από το άστρο του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!